Ezviz-valvontalaitteilla turvallisempi koti - Näin otat käyttöön Ezviz DB1 -ovikellon

{image:text}
Ezvizin tuotevalikoimasta löytyy monenlaisia laitteita, joita yhdistelemällä pystyy rakentamaan kuhunkin kohteeseen sopivan valvontajärjestelmän. Ezviz-laitteilla voi turvata helposti vaikkapa kodin tai mökin. Valikoimassa on esimerkiksi kameroita sisä- ja ulkokäyttöön, liiketunnistimia sekä vuotohälyttimiä. Laitteet voi yhdistää Ezviz-sovellukseen, jonka kautta niitä voi ohjata ja tarkastella niiden tuottamaa dataa.

Ezviz DB1 -ovikellon avulla tarkkailet etuoveasi. Ovikellossa on kamera, jonka avulla voit tarkistaa kuka oven takana on, olit sitten itse kotona tai et. Ovikellossa on sekä kaiutin että mikrofoni, joten voit myös keskustella ovella olevan henkilön kanssa älypuhelimesi kautta. Ovikellon näkyvyys on 180 astetta. Siinä on PIR-liiketunnistin, joka lähettää ilmoituksen puhelimeesi, kun havaitsee liikettä. Voit muuttaa asetuksista sitä miltä etäisyydeltä liiketunnistin havaitsee liikettä.

Ovikello on säänkestävä. Se toimii -30 - +60 asteen lämpötilassa, joten se soveltuu hyvin myös Suomen oloihin. Siinä on yönäkö 5 metriin asti. DB1 luo turvaa ovellesi jokaisena vuorokauden- ja vuodenaikana.

Ennen asennusta tarkista, että ovikellosi on yhteensopiva Ezviz DB1:n kanssa. Tarvittaessa katso lisäohjeita oman ovikellosi käyttöoppaasta.

Ovikello (DB1) -pakkaus sisältää

- Ohjekirjanen
- Ovikello
- Kolme ovikellon etulevyä (musta, valkoinen ja ruskea), joista voi valita kotinsa väreihin sopivan vaihtoehdon
- Kolme erilaista kiinnityslevyä, joilla voi valita parhaan valvontakulman
- Vaahtolevy, jonka avulla kiinnityslevy vakautetaan, kun se asennetaan rosoiselle alustalle.
- Tehoyksikkö
- Asentamiseen tarvittavat välineet: Ruuvitaltta, poranterä, johtosarja, sulakelanka, U-muotoiset johdot (x 2), johdinliittimet (x 4), asennusruuvit (x 3), ankkurit (x 3), lukkoruuvit (x 2), kiinnitysruuvit (x 2) ja ovikellon ruuvit (x 2).

Näiden lisäksi asentamiseen voi tarvita poraa ja kynää, jotka eivät sisälly pakkaukseen.

Ezviz DB1 -ovikellon käyttöönotto

DB1:n käyttöönotossa on kolme vaihetta. Seuraavaksi käydään ne läpi askel askeleelta.

Muista katkaista ovikellon sähkövirta katkaisijasta, ennen kuin alat irrottamaan vanhaa ovikelloa ja asentamaan uutta.

Jos korvaat olemassa olevan ovikellon Ezviz DB1 -ovikellolla, asenna ensimmäiseksi tehoyksikkö ovikelloon.

Jos mitään ovikelloa ei ole vielä asennettuna, ohita tehoyksikön asennus ja siirry suoraan ovikellon asentamiseen eli kohtaan 2.

1. Tehoyksikön asennus

- Laita johtosarja kiinni tehoyksikköön.
- Poista ovikellon soittokellon kansi.
- Poista nykyiset ovikellon johdot TRANS- ja FRONT -liitännöistä.
- Yhdistä johtosarja TRANS- ja FRONT -liitäntöihin.
- Työnnä äsken irrottamasi ovikellon johto ja johtosarjan pää johdinliittimeen ja käännä kireälle. Tee sama toisellekin ovikellon johdolle.Kuvassa on siis tehoyksikkö, jossa on kiinni johtosarja. Kuvassa vasemmassa reunassa olevat johtosarjan päät kiinnitetään TRANS- ja FRONT -liitäntöihin. Irrotetut ovikellon johdot työnnetään johtosarjan piuhojen kanssa oransseihin johdinliittimiin.
- Aseta tehoyksikkö ja johdot siististi ovikellon reunalle niin, että ovikellon kansi mahtuu takaisin kiinni. Tehoyksikön pohjassa on tarrat, joilla sen voi kiinnittää ovikelloon.
- Laita ovikellon kansi kiinni.

2. DB1:n asennus

- Poista mahdollinen vanha ovikellopainike.
- Valitse kohteeseen sopiva kiinnityslevy. Jos seinäpinta on epätasainen, liitä vaahtolevy kiinnityslevyyn.
- Laita pakkauksessa mukana oleva pieni vesivaaka kiinnityslevyyn, aseta levy suoraan vesivaa'an avulla ja merkitse porauskohdat seinään.
- Poraa reiät merkkaamiisi kohtiin ja työnnä niihin ankkurit.
- Poista sitten vesivaaka ja ruuvaa kiinnityslevy seinään.
- Irrota DB1-ovikellon etulevy.
- Ovikellon yhdistämiseen on kaksi vaihtoehtoa:
 A. Jos ovikellon soittokello on asennettuna
Kiinnitä U-muotoiset johdot DB1-ovikelloon ruuveilla. Yhdistä nykyisen ovikellon johdot DB1:n johtoihin johdinliittimillä.B. Jos ovikellon soittokelloa ei ole asennettu
Yhdistä nykyisen ovikellon johtoihin sulakelanka. Yhdistä U-muotoiset johdot DB1:een.- Kiinnitä lopuksi ovikello kiinnityslevyyn ruuveilla. Laita ovikellon etulevy paikoilleen vasta, kun olet säätänyt ovikellon asetukset ja halutessasi asettanut siihen SD-kortin.
 
Nyt virran voi palauttaa takaisin katkaisijasta. Ovikellon merkkivalon pitäisi vilkkua nopeasti sinisenä. Tämä tarkoittaa sitä, että ovikellossa on jännite ja voit jatkaa ovikellon asetuksiin. Jos merkkivalo ei vilku, tarkasta onko johdot asennettu oikein.

3. Ovikellon lisääminen Ezviz-sovellukseen

- Jos sinulla ei vielä ole Ezviz-sovellusta, lataa se App Storesta tai Google Playsta. (Sovelluksen käyttöönottaminen on käyty tarkasti läpi artikkelissa Näin otat käyttöön Ezviz C3A & WLB -valvontajärjestelmän.)
- Avaa sovellus. Paina sovelluksen aloitusnäytössä olevaa "+"-symbolia.
- Skannaa ovikellossa tai sen ohjelehtisessä oleva QR-koodi.
 
Jos kaikki on kunnossa, eli laitteeseen tulee virta ja se on yhdistetty sovellukseen, voit asettaa ovikellon etulevy paikalleen ja kiinnittää sen ruuveilla.

A1S Internet Alarm Hub -hälytysjärjestelmän käyttöönotto

A1S on täysin langaton laite, joka yhdessä Ezvizin turvakameroiden ja -sensoreiden kanssa auttaa turvaamaan kotisi. A1S:ään saa liitettyä jopa 32 Ezviz-laitetta 150 metrin etäisyydelle A1S:stä, joten voit suunnitella ja toteuttaa itse juuri omia tarpeitasi vastaavan, kattavan valvontajärjestelmän. A1S:ssä on sisäänrakennettu ladattava akku, jonka ansiosta laite pysyy päällä esimerkiksi sähkökatkoksen aikana. Laitteeseen saa nettiyhteyden kaapelilla tai SIM-kortilla. Yhdistämällä laitteen Ezviz-sovellukseen saat A1S:n vastaanottamat hälytykset kännykkääsi.

A1S:ään voi yhdistää esimerkiksi seuraavat täysin langattomat tunnistimet:
- T1 Wireless Pet Immune PIR Detector: Sisätiloihin sijoitettava liiketunnistin, joka ei reagoi lemmikkieläimiin.
- T2 Wireless Magnetic Contact: Oveen tai ikkunaan kiinnitettävä laite havaitsee, kun ovi/ikkuna aukaistaan.

Nämä laitteet eivät toimi yksinään, vaan ne täytyy yhdistää A1S:ään.

A1S:n käyttöönottaminen:

Ensimmäisenä laitteeseen laitetaan SIM-kortti, jolla laitteen saa yhdistettyä nettiin. Sitten A1S:een laitetaan virta päälle. Seuraavaksi laitteen voi yhdistää Ezviz-sovellukseen skannaamalla QR-koodi laitteesta tai sen käyttöoppaasta.
Tunnistimien lisääminen A1S:ään:
- Paina asetuspainiketta (Laitteen päällä oleva iso nappi, jossa lukee ezviz)
- Vie yhdistettävä laite A1S:n lähelle ja laukaise hälytys manuaalisesti.
- Kun kaikki laitteet on lisätty, paina asetuspainiketta kerran. Näin pääset pois tunnistimien lisäystilasta.

A1S on tarkoitettu sisäkäyttöön. Halutessasi voit kiinnittää A1S:n seinälle. (Pakkauksessa on mukana tarvikkeet)

T1 Wireless Pet Immune PIR Detector -liiketunnistin havaitsee ihmisten liikkeet

T1 on sisäkäyttöön tarkoitettu liiketunnistin. Se havainnoi ympäristöä 100 asteen leveydeltä, 12 metriin asti. Kun T1 havaitsee liikettä, se lähettää siitä välittömästi tiedon Ezviz-sovellukseesi.

Liiketunnistin ei havaitse alle 25-kiloisten lemmikkien liikettä, joten vääriä hälytyksiä ei pitäisi niiden vuoksi tulla. Vääriä hälytyksiä voi kuitenkin tulla esimerkiksi jos asunnossa on useampi lemmikki. T1:n linssissä on myös filtteri, joka minimoi auringon heijastusten aiheuttamat väärät hälytykset.

T1 kuluttaa vain vähän virtaa ja valmistaja lupaakin pattereiden kestävän jopa 2 vuotta. T1 otetaan käyttöön poistamalla patteria suojaava eristysliuska ja yhdistämällä laite Ezviz-sovellukseen. Kohdassa "Tunnistimien lisääminen A1:seen" on kerrottu tarkemmin miten laite yhdistetään sovellukseen. T1 suositellaan asennettavan huoneen nurkkaan 1,8-2,5 metrin korkeudelle. Pakkauksen mukana tulee pieni teline sekä tarra ja ruuvit, joilla laitteen saa kiinnitettyä seinään. Jos asunnossa on lemmikki, T1 pitää asentaa noin 2,1-2,5 metrin korkeudelle.

T2 Wireless Magnetic Contact hälyttää, kun ovi tai ikkuna avataan

T2 on täysin langaton liikkeentunnistin, jonka voi kiinnittää oveen tai ikkunaan. Kun kyseinen ovi tai ikkuna avataan, T2 lähettää siitä välittömästi tiedon Ezviz-sovellukseen.

Myös T2:lla on matala virrankulutus ja senkin patteri voi kestää jopa kaksi vuotta. T2:n käyttöönotto on helppoa. Ensin eristysliuska irrotetaan paristokotelosta ja T2 lisätään Ezviz-sovellukseen. Laite asennetaan oveen tai ikkunaan pakkauksessa mukana olevilla tarratyynyillä. Laitteen runko-osa kiinnitetään oven-/ikkunankarmiin ja toinen osa oveen/ikkunaan. Osien asennusetäisyyden tulisi olla mahdollisimman pieni (max. 5 mm), jotta laite toimii oikein.

Ezviz-laitteilla lisäturvaa vaikkapa kotiin tai mökille

Luurinetin Ezviz-valikoimasta löytyy monenlaisia turvalaitteita, jotka auttavat suojaamaan tärkeät kohteet. Voit räätälöidä niistä juuri omiin tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Laitteet ovat helppokäyttöisiä ne on helppo asentaa. Selkeän sovelluksen avulla säädät laitteet toimimaan haluamallasi tavalla. Enää ei tarvitse olla huolissaan siitä mitä kotona tapahtuu, kun ei itse ole paikalla.

Ezvizin tuotevalikoima 7.10.2020 - laajenee jatkuvasti