Metallirannekkeen lyhennys kotona onnistuu näin

{image:text}
Metalliranneke toimitetaan aina määrämittaisena ja lyhennetään omaan ranteeseen sopivaksi poistamalla välistä ylimääräiset palat. Metallirannekkeen lyhennys onnistuu useimmiten kotikonstein seuraamalla näitä ohjeita.

Mikäli metallirannekkeen lyhennys ei onnistu näillä ohjeilla, kultasepänliikkeet tekevät lyhennyksiä. Hintataso on noin 5-10 euroa/lyhennys.

Toimitamme metallirannekkeiden mukana aina veloituksetta kuvissa näkyvän apuvälineen, joka tekee rannekkeen lyhentämisestä helppoa. Tällä mukana toimitettavalla metallirannekkeiden lyhennystyökalulla onnistuu helpoiten leveydeltään alle 26mm rannekkeiden lyhentäminen, joka on kuvattu alla.
 
Mikäli metallirannekkeen leveys on yli 26mm, voit käyttää rannekkeen lyhentämiseen lyhennystyökalun pystyosaa apuna ja lyhennystyökalun kahvaosa irtoaa, jossa oleva piikki on oikean kokoinen liitostapin irrottamiseen.

Mikäli et ole ostanut metalliranneketta meiltä ja haluat kuitenkin ostaa metallirannekkeiden lyhennystyökalun, sen voi ostaa myös erikseen täältä.1. Metallirannekkeeseen on merkitty selkeästi nuolella suunta, johon suuntaan liitostappi irtoaa. Laita ranneke lyhentämistyökaluun siten, että nuolet osoittavat poispäin vääntimestä. Erotat liitostapin kohdan metallirannekkeen reunasta pienenä pisteenä. Kohdista lyhentämistyökalun piikki tähän liitostappiin.

2. Käännä lyhentämistyökalua myötäpäivään, kunnes liitostappi ponnahtaa pois.

3. Liitostappi on ponnahtanut pois. Nyt sen lähtee sormilla vetämällä pois.4. Metalliranneke irtoaa kahteen osaan. Toista kohdat 2-3, kunnes olet saanut tarvittavan monta palaa välistä pois. Jos arvioit, että ranneketta tarvitsee lyhentää 5 palaa, voit suoraan tehdä seuraavan lyhennyksen viiden palan kohdalta. Ranneketta ei tarvitse lyhentää pala kerrallaan. Ranneke on oikean mittainen, kun se omaan ranteeseen tuntuu hyvältä - ei liian tiukalta tai liian löysältä.

5. Kun ranneke on oikean mittainen, niin ranneke liitetään uudestaan yhteen. Tässä on erittäin tärkeä huomata, että liitostappi laitetaan rannekkeeseen samassa asennossa kuin se oli siellä: ensimmäisenä laitetaan liitostapin ohuempi pää ja paksumpi pää tämän jälkeen. Tällöin lukitustappi lukkiutuu ja pitää rannekkeen koossa.

6. Liitostappi täytyy painaa voimalla täysin pohjaan, jotta se lukkiutuu. Mikäli liitostappi ei ole täysin pohjassa, on vaarana sen löystymien ja irtoaminen. Rannekkeen lyhentämistyökalun piikkiosalla on hyvä painaa liitostappi pohjaan asti.

7. Uusi metallirannekkeesi on käyttövalmis.

Saamani metalliranneke on liian lyhyt

Jossain harvoissa tapauksissa saattaa myös käydä niin, että metallirannekkeen vakiopituus ei riitä. Metallirannekkeeseen on näissä tapauksissa mahdollista lisätä paloja, jolla pituutta saadaan lisää. Jos saamasi metalliranneke on liian lyhyt, niin otathan yhteyden asiakaspalveluumme ja kerro arviosi, monta palaa tarvitset lisää ostamaasi rannekkeeseen, niin toimitamme veloituksetta nämä lisäpalat. Koskee metallirannekkeita, joissa mainitaan valmistajaksi LN. Ei koske siis esimerkiksi Huawein tai Garminin valmistamia metallirannekkeita.

Laaja valikoimamme metallirannekkeita eri älykelloille