Näin otat käyttöön Ezviz C3A & WLB -valvontajärjestelmän

{image:text}

 
Ezvizin valvontajärjestelmän avulla voi turvata monenlaisia kohteita, sillä se sopii niin ulko- kuin sisäkäyttöönkin ja toimii langattomalla 4G-yhteydellä. Järjestelmään kuuluu C3A-kamera ja WLB-tukiasema sekä Elisan laitenetti, jolla laitteeseen saa nettiyhteyden ja mobiilisovellus, jonka kautta järjestelmää ohjataan. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Elisan SIM-kortti aktivoidaan sekä miten laitteet ja sovellus otetaan käyttöön.
 

 
Pakkauksessa on mukana kaksi pienempää laatikkoa: toisessa on tukiasema ja siihen liittyvät tarvikkeet ja toisessa kamera ja siihen liittyvät tarvikkeet. Ensimmäisessä pakkauksessa on tukiasema, verkkokaapeli, verkkolaite ja ohjekirjanen (sisältää myös suomenkieliset ohjeet). Toisessa pakkauksessa on kamera, akku, magneettinen teline, USB-kaapeli, verkkolaite ja ruuvipakkaus sekä ohjekirjanen. Lähetyksen mukana tulee myös SIM-kortti sekä ohjeet liittymän avaamiseen. Liittymää ei siis tarvitse etsiskellä erikseen, vaan se tulee tässä mukana, joten tuotteen saa käyttöön helposti ja nopeasti.
 

Elisa laitenetin aktivointi

SIM-kortti aktivoidaan Elisan nettisivuilla. Aktivointi on helppoa ja nopeaa. Saat liittymän käyttöösi heti, kun aktivointi on valmis. Toimi näin:
 1. Mene osoitteeseen elisa.fi/laitenetti.
 2. Syötä sivustolle SIM-kortin kääntöpuolella oleva kaksitoistamerkkinen koodi. Koodi löytyy kortin yläreunasta.
 3. Tämän jälkeen saat liittymävaihtoehtoja. L-paketti sopii kyseiselle Ezvizin laitteelle. L-paketissa on mm. rajoittamaton tiedonsiirto, joten ei tarvitse olla huolissaan siitä, että tiedonsiirron rajoitukset ylittyisivät ja tulisi yllättäen kallis lasku. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, eli siihen ei tarvitse sitoutua määräajaksi, vaan sen voi irtisanoa milloin haluaa.
 4. Tunnistaudu palveluun. Jos olet jo Elisan asiakas, voit kirjautua sisään Elisa Tunnuksella tai mobiilivarmenteella, jos olet rekisteröinyt sen käyttöösi. Voit myös tunnistautua palveluun pankkitunnuksillasi. Tässä vaiheessa sinulta ei veloiteta mitään, kyseessä on ainoastaan tunnistautuminen. Lasku lähetetään myöhemmin valitsemallasi tavalla.
 5. Syötä tilaajan henkilötiedot.
 6. Valitse liittymän käyttäjä ja tarkista, että SIM-kortin numero on varmasti oikein.
 7. Valitse toimitustapa. Tässä tapauksessa toimitettavaa ei ole, sillä SIM-kortti on jo toimitettu valvontakameran mukana.
 8. Lopuksi pitää vielä hyväksyä sopimusehdot ja valita laskun toimitustapa. Lasku on mahdollista saada sähköpostiin tai tekstiviestillä puhelimeen tai maksullisena paperilaskuna tilausosoitteeseen.
Nyt SIM-kortin aktivointi on valmis. Elisa lähettää pian antamaasi sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen.
 

Ezviz C3A-kameran käyttöönotto

 Kameran akku täytyy ladata täyteen ennen käyttöönottoa. Ensin akku asetetaan kameraan. Kameran takakannen saa auki painamalla kannessa olevaa nappia ja vetämällä kantta. Lataamiseen tarvittava verkkolaite löytyy kameran pakkauksesta. Liitä USB-kaapelin toinen pää laturiin ja toinen kameraan ja laita laturi pistorasiaan. Kameran etupaneelissa alkaa vilkkua hitaasti punainen valo. Tämä tarkoittaa sitä, että akku latautuu.
 

 

Ezviz WLB-tukiaseman käyttöönotto

Tukiasema tulee kytkeä verkkovirtaan ennen käyttöönottoa. Seuraavaksi aktivoitu SIM-kortti asetetaan tukiasemaan. SIM-kortissa on eri kokovaihtoehtoja. Tähän laitteeseen sopii micro-SIM, joka on keskimmäinen koko, eli napsauta se varovasti irti kortista. Avaa tukiaseman pohjassa oleva kansi ja laita SIM-kortti aukkoon, jossa lukee Micro SIM. Kortti on paikoillaan, kun kuuluu pieni napsahdus. Laitteen voi kytkeä nettiin halutessaan myös verkkokaapelilla (mukana pakkauksessa).
 

 
Nyt tukiaseman voi kytkeä päälle napsauttamalla takana olevaa virtapainiketta. Virta on päällä, kun laitteen päällä oleva päämerkkivalo palaa tasaisesti sinisenä tai vihreänä. Nettiyhteyden muodostaminen kestää muutaman minuutin. Kun signaalin merkkivalo palaa tasaisesti, laite on yhdistetty nettiin. Laite on toimintakunnossa, kun kaikki valot palavat: laite on päällä, akkua on jäljellä ja nettiyhteys on kytketty.
 

Ezviz-sovelluksen käyttöönotto ja laitteiden synkronointi

Valvontajärjestelmää voi ohjata kätevästi maksuttoman Ezviz-sovelluksen avulla. Saat sen käyttöösi tällä tavalla:
 1. Etsi mobiililaitteesi App Storesta tai Google Playsta Ezviz-sovellus.
 2. Lataa sovellus.
 3. Kun lataus on valmis, käynnistä sovellus.
 4. Luo Ezviz-tili. Tunnus luodaan sähköpostilla. Anna sähköpostiosoitteesi ja luo salasana.
 5. Saat hetken päästä sähköpostiisi koodin, joka täytyy kirjoittaa sovellukseen.
 

 
Nyt sovellus on käyttövalmis. Seuraavaksi siihen liitetään tukiasema ja kamera, tällä tavalla:
 1. Paina sovelluksen aloitusnäytössä olevaa ”+” -symbolia.
 2. Skannaa tukiaseman takaosasta, virtanäppäimen yläpuolelta löytyvä QR-koodi.
 3. Paina sovelluksesta ”Add”-näppäintä.
 4. Aseta sovellukseen aikavyöhyke ja päivämäärä.
 5. Paina ”Next”-painiketta.
 6. Lisää kamera painamalla ”Go to Add” -painiketta.
Kameran ja tukiaseman voi synkronoida keskenään tässä vaiheessa. Sovellus ja kamera neuvovat, miten tämä tehdään. Tässä vielä tekstimuotoiset ohjeet:
 1. Varmista, että tukiasema on päällä ja toimintakunnossa.
 2. Aseta kamera ja tukiasema vajaan metrin päähän toisistaan.
 3. Paina kameran SYNC-näppäintä 6 sekunnin ajan.
 4. Kamera kertoo, kun voit lopettaa kameran SYNC-näppäimen painamisen ja kehottaa seuraavaksi painamaan tukiaseman SYNC-painiketta.
 5. Tukiaseman ja kameran merkkivalo alkaa vilkkua hitaasti sinisenä. Kun kameran merkkivalo alkaa vilkkua nopeasti sinisenä, synkronointi on valmis. Kamera myös ilmoittaa, kun synkronointi on valmis. Jos valo alkaa vilkkua nopeasti punaisena, synkronointi on epäonnistunut ja prosessi täytyy toistaa.
 

 
Nyt laitteet on synkronoitu keskenään ja yhdistetty Ezviz-sovellukseen. Ennen kuin pääset katsomaan kameran lähettämää livekuvaa, sovellus kysyy kameran vahvistuskoodia. Se löytyy kamerapakkauksessa olevan ohjekirjasen kannesta, QR-koodin yläpuolelta.
 

Ezviz C3A & WLB – älykäs turvajärjestelmä

Kun kaikki tämä on tehty, laite on toimintavalmiudessa. Kamera tulee vielä asentaa paikoilleen pakkauksen mukana tulleen magneettitelineen avulla. Kameran voi sijoittaa sisä- tai ulkotiloihin. Se on säänkestävä ja toimii -20 asteen pakkasesta aina +45 asteen lämpötilaan asti. Tukiasema sijoitetaan sisälle, korkeintaan 100 metrin päähän kamerasta. Tukiasema kestää 0-40 asteen lämpötilaa ja on tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön.
Kamera on täysin langaton. Siinä on pitkäkestoinen 5500mAh litiumakku, joka voi toimia yhdellä latauksella jopa kuukausien ajan. Kameran liittäminen tukiasemaan lisää akun kestoa entisestään. Tukiasemaan voi liittää maksimissaan 6 kameraa ja 2 päätelaitetta, esim. puhelinta tai läppäriä.

Kamerassa on passiivinen infrapunatunnistin (PIR). PIR-liiketunnistin havaitsee esimerkiksi eläinten ja ihmisten liikkeet, mutta ei reagoi hienovaraisempiin liikkeisiin kuten verhojen heilumiseen ilmavirrassa, salamointiin tai ötököiden pörräämiseen. Kun kamera havaitsee liikettä, se ottaa kuvan automaattisesti ja lähettää sen Ezviz-sovellukseen. Kun kamera on synkronoitu tukiaseman kanssa, tukiasemaan voi asettaa hälyttimen, joka alkaa soida, kun kamerassa näkyy liikettä.

Sovelluksen aloitussivulta näkee yhdellä vilkaisulla kameran ja tukiaseman tiedot, esimerkiksi laitteiden akkujen varaustason. Ratas-kuvakkeista pääsee asetuksiin, joista voi säätää esimerkiksi laitteiden merkkiääniä. Sivun alareunassa olevasta puhekuplasta napauttamalla pääsee selaamaan kameran ottamia kuvia. Sovelluksen kautta voi myös katsella kameran lähettämää livekuvaa. Kamerassa on myös mikrofoni ja kaiutin, joten se nauhoittaa myös ääniä, ja sen kautta voi keskustella mobiililaitteen avulla.