Postin lakko alkaa - siirrämme kaikki lähetykset Matkahuollon kuljetettavaksi - Päivitetty 27.11

Päivitys 27.11 Postin lakot ovat ohi ja Postin toimitustavat lisätään valittavaksi taas huomenna torstaina.Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnistää Postissa laajat lakkotoimet maanantaina 11.11 kello 6:00. Lakon vaikutusta Postin pakettiliikenteeseen on hankala arvioida, mutta arvion mukaan tämä tulee hidastamaan merkittävästi lähetysten kuljetusaikoja.

Tästä syystä olemme poistaneet Postin toimitusvaihtoehdot verkkokaupastamme tänään 7.11 kello 12:00: mikäli tilauksen on tehnyt tätä ennen ja valinnut toimitustavaksi Postin, lähetys lähtee tänään matkaan ja on pääsääntöisesti huomenna perjantaina noudettavissa.

7.11 kello 12:00 jälkeen tulleille tilauksille voi valita toimitustavaksi kaikki Matkahuollon tarjoamat toimitustavat. Kuljetushinta on aina edullinen kiinteä 3.90 € tilausmäärästä riippumatta (pois lukien Jakopaketti). Matkahuollon kuljetusaika on nopea: tilaukset ovat lähetyksestä pääsääntöisesti seuraavana päivänä noudettavissa. Kaikkia Matkahuollon lähetyksiä voi seurata Matkahuollon kotisivujen kautta seurantatunnuksella, jonka lähetämme sähköpostilla, kun tilaus on lähtenyt matkaan.


Toimitustapa: Matkahuolto Nouto

Matkahuolto kuljettaa lähetyksesi lähimpään Matkahuoltoon tai Matkahuolto-asiamiehelle. Matkahuollot ja Matkahuolto-asiamiehet sijaitsevat kuntien keskustoissa ja ovat yleensä linja-autoaseman yhteydessä. Tilausta tehdessä tilausjärjestelmä näyttää postinumeron perusteella kahdeksan lähintä noutopaikkaa. Usein nopein toimitustapa, jossain tapauksissa jopa samana päivänä noudettavissa, kun tilauksen tekee aamulla.

Toimitustapa: Matkahuolto Lähellä-paketti

Matkahuolto kuljettaa tilatut tuotteet kaikkialla Suomessa. Matkahuollon toimipaikkojen lisäksi tilaukset voi noutaa esimerkiksi Matkahuollon pakettiautomaatit-, Tokmanni-, R-Kioski- ja K-Market -noutopisteistä. Matkahuollon omien toimipisteiden sekä lähikauppojen määrän, sijainnin ja joustavien aukiolojen ansiosta pakettien nouto on nyt entistä helpompaa!

Toimitustapa: Matkahuolto Jako

Matkahuolto Jakopaketti jaetaan vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen pääsääntöisesti lähetyksestä seuraavana työpäivänä kaikkialla Suomessa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Kuluttaja-asiakkaille tulevissa lähetyksissä paketin jakoaika sovitaan vastaanottajan kanssa etukäteen ja jakelu voidaan tehdä osassa alueita myös ilta-aikaan. Matkahuolto sopii jakoajan pääsääntöisesti tekstiviestillä, johon vastataan. Yritysasiakkaille jakoaika on arkisin klo 8-16, toimitusajankohtaa ei sovita vastaanottajan kanssa etukäteen.

Lisäksi lähetykset voi ilman toimituskuluja noutopisteestämme Tampereen keskustasta.

 

Päivitys 13.11.2019

Seuraamme tehostetusti lähetysten kulkua, jotka vaikuttaisivat kulkevan lähes normaalisti. Matkahuollon pakettiautomaatit ovat ruuhkautuneet, jolloin lähetyksen noutopiste voi olla jokin muu, kuin tilaushetkellä on valittu. Näissä tapauksissa lähetys pyritään viemään lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen, jossa on vapaata tilaa.

Mikäli lähetys on viety muuhun kuin tilaushetkellä valittuun noutopisteeseen ja et pääse lähetystä noutamaan, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Pahoittelemme Postin lakon aiheuttamaa ylimääräistä vaivaa.

Päivitys 15.11.2019

Matkahullon lisääntyneen pakettiliikenteen vuoksi on havaittu tällä hetkellä lähetyksiä, jotka ovat viivästyneet luvatusta toimitusajasta. Tällä hetkellä noin 80% lähetyksistä kulkee normaalilla kuljetusnopeudella, loput 19% viivästyy vuorokaudella ja noin 1% lähetyksistä ovat myöhässä useamman vuorokauden.

Todennäköisesti ensi viikolla Matkahuollon pakettiliikenteeseen tulee edelleen lisää lähetyksiä, joka tarkoittaa lisää viivästyksiä.

Päivitämme tätä tiedotta seuraavan kerran alkuviikosta, kun näemme toteutuneet kuljetusajat.

Päivitys 21.11.2019

Olemme seuranneet tehostetusti lähetysten kuljetusaikoja. Edellispäivinä kuljetusajat ovat pysyneet edelleen erittäin kohtuullisena:
-Lähetyksistä 87% on perillä lähetyksestä seuraavana työpäivänä
-Lähetyksistä 12% on perillä lähetyksestä toisena työpäivänä
-Lähetyksistä 1% viivästyy enemmän

Ongelmia aiheuttaa täyttyneet Matkahuollon pakettiautomaatit, joihin ei mahdu paketteja: jos haluat varmistaa, että lähetyksesi tulee nopeasti perille, valitse fyysinen Matkahuollon noutopiste (näitä ovat esimerkiksi R-kioskit, K-marketit). Vaikka valitset toimitustavaksi noudon Matkahuollon pakettiautomaatista, se useissa tapauksissa joudutaan siirtämään lähimpään fyysiseen noutopisteeseen.

Nopein toimitus on toimitustavalla Nouto Matkahuollosta, jolloin lähetys kuljetetaan valitsemaasi Matkahuollon omaan toimipisteeseen tai Matkahuolto asiamiehelle.