USB, USB-C, Type-C... kaapeleita on monenlaisia. Nyt löydät helposti oikean kaapelin

{image:text}

Matkapuhelimiin ja tablet-laitteisiin on saatavissa monenlaisia kaapeleita eri liitännällä ja lisäksi lukuisia adaptereita. Olemme helpottaneet oikean kaapelin valitsemista ja lajitelleet kaapelit aina liitännän mukaan.

Matkapuhelimiin ja tablet-laitteisiin sopivat kaapelit on lajiteltu kuuteen eri tuoteryhmään ja lisäksi erilaiset adapterit omaan tuoteryhmään.

Tuoteryhmät ovat seuraavat:
2in1-kaapelit
USB -> microUSB -kaapelit
USB -> Type-C -kaapelit
USB -> Lightning -kaapelit

Type-C -> Type-C -kaapelit
Type-C -> Lightning -kaapelit
Adapterit


Jos et vielä tiedä, mikä omaan käyttötarkoitukseesi on oikea kaapeli, niin ei hätää. Jatka lukemista ja katso kuvat, olemme havainnollistaneet kuvilla ja tekstillä.

Erittäin laajasta kaapelivalikoimistamme löydät varmasti myös omalle puhelimellesi ja tablet-laitteellesi sopivan kaapelin.

2in1-kaapelit

2in1- tai 3in1-kaapeleiksi kutsutaan kaapeleita, joissa on toisessa päässä perinteinen USB-liitin ja toisessa päässä microUSB-liitin, mutta mukana on kiinteästi liitetyt adapterit. 2in1-kaapeleissa tulee mukana kiinteä Type-C-adapteri ja 3in1-kaapeleissa Type-C- ja Lightning-adapterit.

2in1-kaapeleissa on microUSB- että Type-C-liitin - näin sama kaapeli on yhteensopiva lähes kaikkien matkapuhelimien ja tablet-laitteiden kanssa lukuun ottamatta Applen tuotteita.

3in1-kaapeleissa on näiden lisäksi Applen käyttämä Lightning-adapteri mukana. Näin ollen kaapeli on yhteensopiva lähes kaikkien matkapuhelimien ja tablet-laitteiden kanssa. Applen kaikissa puhelimissa ja tablet-laitteissa on ollut Lightning-liitäntä vuodesta 2012 lähtien, jolloin julkaistiin Apple iPhone 5.

Kaapeleiden toisessa päässä oleva USB-liitin (tarkemmalta nimeltään USB Type-A) on yleisin USB-liitännöistä. Näitä niin kutsuttuja normaaleita USB-liitäntöjä löytyy yleisimmin lähes kaikista tietokoneista, verkkolatureista ja autolatureista. Lisäksi USB-liitäntöjä voi olla nykyään vakiona kodin tai työpaikan pistorasioiden yhteydessä, jatkojohdoissa ja erilaisissa latausasemissa.

USB (USB Type-A), Type-C (USB Type-C) ja Lightning ovat standardeja, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Lightning-liittimellä varustetun Applen puhelimen lataamiseen mitä tahansa tällä sivulla näkyvää 3in1-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Applen valmistama latauskaapeli. Kaikki myymämme kaapelit ovat Applen MFI-sertifioituja, joten ne toimivat myös ohjelmapäivitysten jälkeen.

USB -> microUSB -kaapelit

USB-liitin (tarkemmalta nimeltään USB Type-A) on yleisin USB-liitännöistä. Näitä niin kutsuttuja normaaleita USB-liitäntöjä löytyy yleisimmin lähes kaikista tietokoneista, verkkolatureista ja autolatureista. Lisäksi USB-liitäntöjä voi olla nykyään vakiona kodin tai työpaikan pistorasioiden yhteydessä, jatkojohdoissa ja erilaisissa latausasemissa.

Kaapelin toisessa päässä oleva microUSB-liitin on huomattavasti pienempi kuin tämä normaali USB-liitin. Tarkemmalta nimeltään tätä microUSB-liitintä kutsutaan nimellä USB Micro-B. microUSB-liitin on hyvin yleinen matkapuhelimissa, tablet-laitteissa ja muissa pienissä elektroniikkalaitteissa latausliittimenä. Tätä microUSB-liitintä on käytetty esimerkiksi lähes kaikissa Android-laitteissa latausliittimenä noin vuodesta 2010 lähtien.

Edelleen lähes kymmenen vuoden jälkeen microUSB-liitintä käytetään edullisemman hintaluokan puhelimessa latausliittimenä, mutta jo vähänkin kalliimmissa liittimenä on uudempi Type-C, joka ei ole yhteensopiva microUSB-liitännäisten kaapeleiden kanssa.

USB (USB Type-A) ja microUSB (USB Micro-B) ovat standardeja, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi microUSB-liittimellä varustetun Samsungin puhelimen lataamiseen mitä tahansa microUSB-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Samsungin valmistama latauskaapeli.

USB -> Type-C (USB-C) -kaapelit


 

USB-liitin (tarkemmalta nimeltään USB Type-A) on yleisin USB-liitännöistä. Näitä niin kutsuttuja normaaleita USB-liitäntöjä löytyy yleisimmin lähes kaikista tietokoneista, verkkolatureista ja autolatureista. Lisäksi USB-liitäntöjä voi olla nykyään vakiona kodin tai työpaikan pistorasioiden yhteydessä, jatkojohdoissa ja erilaisissa latausasemissa.

Kaapelin toisessa päässä oleva Type-C-liitin (viralliselta nimeltään USB Type-C, kutsutaan usein myös nimellä USB-C) on uusin liitin matkapuhelimissa ja tablet-laitteissa. Type-C-liittimet tulivat ensimmäisenä kalliimman hintaluokan puhelimiin, mutta nykyään niitä käytetään yhä enemmän myös edullisemman hintaluokan puhelimissa. Type-C-liitin on siitä mainio, että sen voi laittaa latausporttiin kummin päin tahansa. Type-C-liitintä käytetään yhä useammin myös muiden laitteiden lataamiseen, kuten kannettavien tietokoneiden.

USB (USB Type-A) ja Type-C (USB Type-C) ovat standardeja, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Type-C-liittimellä varustetun Samsungin puhelimen lataamiseen mitä tahansa Type-C-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Samsungin valmistama latauskaapeli.

Kaapeleilla on kuitenkin teknisiä eroavuuksia: toiset kaapelit läpäisevät esimerkiksi virtaa enemmän kuin toiset. Kannettavissa tietokoneissa voi olla latausta varten Type-C-liitin - kannettava tietokone tarvitsee kuitenkin latautuakseen enemmän virtaa kuin puhelin, joten parasta lataustulosta ei saada, mikäli latauskaapeli rajoittaa virran kulkemista. Tarkista aina kaapelin tekniset tiedot, että kaapeli soveltuu juuri oikean laitteen lataamiseen.

USB -> Lightning -kaapelit

USB-liitin (tarkemmalta nimeltään USB Type-A) on yleisin USB-liitännöistä. Näitä niin kutsuttuja normaaleita USB-liitäntöjä löytyy yleisimmin lähes kaikista tietokoneista, verkkolatureista ja autolatureista. Lisäksi USB-liitäntöjä voi olla nykyään vakiona kodin tai työpaikan pistorasioiden yhteydessä, jatkojohdoissa ja erilaisissa latausasemissa.

Kaapelin toisessa päässä oleva Lightning-liitin on yleisin Applen iPhone -puhelimissa ja Applen iPad -tableteissa käytössä oleva liitin. Näin ollen kaapeli on yhteensopiva lähes kaikkien nykyisten Applen puhelimien ja tablet-laitteiden kanssa. Applen kaikki puhelimet ja tabletit on vuodesta 2012 lähtien varustettu Lightning-liitännällä, jolloin julkaistiin Apple iPhone 5.

Lightning-liitin on standardi, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Lightning-liittimellä varustetun Applen puhelimen lataamiseen mitä tahansa tällä sivulla näkyvää Lightning-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Applen valmistama latauskaapeli. Kaikki myymämme kaapelit ovat Applen MFI-sertifioituja, joten ne toimivat myös ohjelmistopäivitysten jälkeen.

Type-C (USB-C) -> Type-C (USB-C) -kaapelit

Type-C - Type-C -kaapelin molemmissa päissä on samanlainen Type-C-liitin. Type-C-liitintä kutsutaan myös nimellä USB-C. Type-C-liitin on uusin tulokas USB-tuoteperheeseen. Type-C-liittimet tulivat ensimmäisenä kalliimman hintaluokan puhelimiin, mutta nykyään niitä käytetään yhä enemmän myös edullisemman hintaluokan puhelimissa.

Type-C-liitin on siitä mainio, että sen voi laittaa latausporttiin kummin päin tahansa. Lisäksi kun kaapelin molemmissa päissä on samanlainen liitin, ei ole väliä, kummin päin kaapelin laittaa. Type-C-liitintä käytetään yhä useammin myös muiden laitteiden lataamiseen ja tiedonsiirtoon esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa.

Type-C-portti löytyy yhä useammin myös verkko- ja autolatureista. Type-C - Type-C -kaapeli pystyy latauksen ja datansiirron lisäksi siirtämään esimerkiksi ääntä samanaikaisesti.

Type-C (USB Type-C tai kutsutaan myös nimellä USB-C) on standardi, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Type-C-liittimellä varustetun Samsungin puhelimen lataamiseen mitä tahansa Type-C-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Samsungin valmistama latauskaapeli.

Kaapeleilla on kuitenkin teknisiä eroavuuksia: toiset kaapelit läpäisevät virtaa enemmän kuin toiset. Esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa voi olla latausta varten Type-C-liitin - kannettava tietokone tarvitsee kuitenkin latautuakseen enemmän virtaa kuin puhelin, joten parasta lataustulosta ei saada, mikäli latauskaapeli rajoittaa virran kulkemista. Tarkista aina kaapelin tekniset tiedot, että kaapeli soveltuu juuri oikean laitteen lataamiseen.

Type-C (USB-C) -> Lightning

Type-C-portti löytyy yhä useammin myös verkko- ja autolatureista.

Kaapelin toisessa päässä oleva Lightning-liitin on yleisin Applen iPhone -puhelimissa ja Applen iPad -tableteissa käytössä oleva liitin. Näin ollen kaapeli on yhteensopiva lähes kaikkien nykyisten Applen puhelimien ja tablettejen kanssa. Applen kaikki puhelimet on varustettu vuodesta 2012 lähtien  Lightning-liitännällä, jolloin julkaistiin Apple iPhone 5.

Lightning on standardi, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Lightning-liittimellä varustetun Applen puhelimen lataamiseen mitä tahansa tällä sivulla näkyvää Lightning-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Applen valmistama latauskaapeli. Kaikki myymämme kaapelit ovat Applen MFI-sertifioituja, joten ne toimivat myös ohjelmistopäivitysten jälkeen.

Adapterit

Valikoimistamme löytyy monipuolinen valikoima erilaisia adaptereja matkapuhelimille ja tietokoneille. Suosituimpia adaptereita tällä hetkellä ovat Type-C-liitännällä varustetut adapterit, joihin voi liittää perinteisellä 3.5 mm plugilla olevat kuulokkeet kiinni, koska kaikissa matkapuhelimissa ei ole enää perinteistä kuulokeliitintä.

Näitä adaptereita valikoimistamme löytyy monipuolisesti eri tuotemerkeiltä, eri värisinä. Lisäksi valikoimamme kattaa monipuolisesti erilaisia muita Type-C-adaptereita.
 

Valikoimistamme löytyy laaja valikoima eri data- ja latauskaapeleita