Valitse kohteeseen sopiva Reolink-valvontakamera näiden vinkkien avulla

{image:text}

Reolink on tunnettu ja luotettava valvontakameroiden valmistaja, joka tarjoaa erilaisia valvontaratkaisuja monenlaisiin kohteisiin. Näiden kameroiden avulla voit valvoa esimerkiksi kotia, mökkiä tai yrityksen tiloja. Valvontakameroiden ominaisuudet vaihtelevat, joten kaikki kamerat eivät sovellu kaikkiin ympäristöihin. On tärkeää valita oikeanlainen laite, joka varmasti sopii tiettyyn käyttökohteeseen. Tämän oppaan avulla osaat valita tarpeisiisi sopivan valvontakameran.

Yleisesti ottaen kaikki Reolinkin valvontakamerat ovat helppokäyttöisiä ja luotettavia. Niissä on kahden vuoden takuu, ja takuu- ja tukipalvelu toimii Suomessa. Ennen laitteen hankintaa on tärkeää arvioida omia tarpeita ja odotuksia. Määritä valvontakohteen erityispiirteet, kuten onko kyse sisä- vai ulkotiloista, saako paikkaan nettiyhteyden ja onko kohteessa pistorasia lähettyvillä. Toki budjetti on myös merkittävä tekijä, ja Reolinkilta löytyykin monen hintaisia laitteita.
 
Asennusolosuhteet vaikuttavat siihen, millainen valvontakamera on paras valinta. Esimerkiksi langattomat mallit voivat olla käteviä paikoissa, joissa johdotus on hankalaa, mutta langalliset mallit tarjoavat usein vakaamman yhteyden ja luotettavamman suorituskyvyn. Myös ympäristön olosuhteet, kuten säänvaihtelut tai valaistusolosuhteet, on otettava huomioon, sillä nämä voivat vaikuttaa laitteen toimintaan.


Tuleeko valvontakamera sisä- vai ulkokäyttöön?

Kun olet ostamassa Reolink-valvontakameraa, yksi ensimmäisistä kysymyksistä, joita sinun tulee pohtia, on se, tuleeko kamera sisä- vai ulkokäyttöön. Se vaikuttaa merkittävästi kameran tyyppiin. On tärkeää valita malli, joka soveltuu valvontapaikan olosuhteisiin. Ulkokäyttöön tarkoitetut kamerat ovat IP-suojattuja, jotta ne kestävät vaihtelevat sääolosuhteet. Sisätiloihin tarkoitetut kamerat taas tarjoavat joustavuutta ja helppoa asennusta.

Ulkokäyttöön tarkoitetut kamerat

Ulos pitää valita laite, joka on suunniteltu kestämään vaihtelevaa säätä ja ulkolämpötiloja. Reolink tarjoaa laajan valikoiman tällaisia kameroita, jotka on varustettu IP-suojaluokituksella, kuten IP64, IP65, IP66 tai IP67. IP-luokitus kertoo, kuinka hyvin laite on suojattu pölyltä ja vedeltä.

Näin tulkitset IP-luokituksia

IP-luokitus on kansainvälisesti käytössä oleva merkintä, joka kertoo, kuinka hyvin laite sietää ulkoisia haittoja, eli käytännössä pölyä ja vettä. Luokitus koostuu IP-kirjainparista ja kahdesta numerosta. Ensimmäinen numero kertoo, kuinka pienikokoisia kappaleita vastaan laite on suojattu. Toinen numero kertoo laitteen vedensietokyvystä. Mitä suurempia nämä luvut ovat, sitä paremmin kamera sietää pölyä ja vettä.
 
1. numero      Suojaustaso
0                    Ei suojausta
1                    Suojaus suuria kappaleita vastaan, halkaisija 50 mm tai suurempi
2                    Suojaus keskikokoisia kappaleita vastaan, halkaisija 12,5 mm tai suurempi
3                    Suojaus pieniä kappaleita vastaan, halkaisija 2,5 mm tai suurempi
4                    Suojaus erittäin pieniä kappaleita vastaan, halkaisija 1 mm tai suurempi
5                    Suojattu pölyltä. Ei täydellisen tiivis, mutta haitallisia pölykertymiä ei synny.
6                    Täydellinen suojaus, pölytiivis
 
2. numero      Suojaustaso
0                    Ei suojattu vedeltä
1                    Suojaus pystysuoraan tippuvalta vedeltä
2                    Suojaus korkeintaan 15 asteen kulmassa tippuvalta vedeltä
3                    Suojaus korkeintaan 60 asteen kulmassa satavaa vettä vastaan
4                    Suojaus roiskuvalta vedeltä
5                    Suojaus joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
6                    Suojaus joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
7                    Kestää hetkellisen upotuksen veteen
8                    Kestää jatkuvan upotuksen veteen
 
Ulkokäyttöön tarkoitetuissa kameroissa on usein myös erikoisominaisuuksia, kuten yönäkö, joka mahdollistaa valvonnan pimeässä. Tällaiset kamerat tarjoavat korkealaatuista kuvaa sekä päivä- että yöaikaan. Reolinkin valvontakamerat näkevät infrapunavalojen ansiosta 10–80 metrin päähän kameran mallista riippuen. Esimerkiksi edullinen Reolink Argus Eco 3MP AI tarjoaa selkeän yönäön 10 metriin asti. Kalliimman hintaluokan malli Reolink RLC-823A sen sijaan näkee pimeässä jopa 80 metriin asti.

Sisäkäyttöön tarkoitetut kamerat

Sisätiloihin tarkoitetut kamerat eivät ole IP-luokiteltuja, joten ne eivät sovellu ulkokäyttöön. Niiden komponentit eivät kestä säätä, kuten sadetta tai pakkasta. Sisälle tarkoitettua kameraa ei siis voi laittaa ulos, mutta osa ulkoilmaa kestävistä kameroista soveltuu myös sisätilojen valvontaan.
 
Reolinkin sisäkamerat ovat helppoja asentaa ja ne tarjoavat korkealaatuista videokuvaa myös pimeässä. Laitteet, joissa on Auto-tracking-toiminto, pystyvät seuraamaan havaitsemaansa kohdetta kääntämällä kameraa liikkeen mukaan. Nämä ominaisuudet mahdollistavat tehokkaan valvonnan.
 

Mistä valvontakamera saa virtansa?

Valvontakameran virtalähde on keskeinen tekijä sen toimivuuden ja asennuksen kannalta. Kameran sijoituspaikka vaikuttaa paljon siihen, millainen valvontakameramalli kannattaa valita. Pistorasiaan liitettävyys tarjoaa yksinkertaisen ja luotettavan ratkaisun, kun taas akkukamerat ja PoE-tekniikka tarjoavat joustavuutta erityisesti alueilla, joilla sähköliitäntöjä ei ole saatavilla.
 
  1. Pistorasia: Jos valvontakamera on suunniteltu liitettäväksi suoraan pistorasiaan (esimerkiksi Reolink RLC-510WA), sen asentaminen on yleensä helppoa ja suoraviivaista. Tämä vaihtoehto on käytännöllinen, jos pistorasia sijaitsee lähellä kameraa. Toisaalta se myös rajoittaa asennuspaikan valintaa, jos pistorasioita ei ole saatavilla tai ne ovat liian kaukana kamerasta.
 
  1. Akkukäyttöiset kamerat: Akulla varustetut kamerat tarjoavat joustavuutta, sillä ne voidaan asentaa paikkoihin, joissa ei ole sähköliitäntää. Akkukäyttöisyys on totta kai myös rajoite, koska akkua on ladattava ajoittain. Yleensä kuitenkin Reolinkin kameroissa akku kestää useista viikoista jopa useisiin kuukausiin. Esimerkiksi Reolink Go Plus -kameran akku kestää käytön määrästä ja olosuhteista riippuen viikosta yli kuukauteen. Akkukäyttöisiä kameroita ei ole tarkoitettu jatkuvaan tallennukseen. Monet akulliset kamerat on mahdollista liittää aurinkopaneeliin, jolloin akku latautuu itsestään auringonvalon avulla. Tämä vaihtoehto on erityisen hyödyllinen alueilla, joissa sähköliitäntää ei ole tai akkua ei päästä lataamaan riittävän usein. Aurinkopaneelin kanssa kamera voi toimia ilman lataamista jopa useiden kuukausien ajan. Tavallisesti aurinkopaneeli ei sisälly valvontakameran pakkaukseen, vaan se on ostettava erikseen.
 
  1. Power over Ethernet (PoE): PoE-kamerassa sekä virta että datayhteys tulevat yhdestä Ethernet-kaapelista, mikä yksinkertaistaa asennusta. Tällöin valvontakamera vaatii kuitenkin PoE-kytkimen tai -injektorin, joka syöttää virran kaapelin kautta. PoE-kamerat ovat erityisen hyödyllisiä tilanteissa, joissa lähellä ei ole pistorasiaa tai kun akkukameraa ei haluta käyttää. Verkkokaapelin vetäminen on helpompaa, sillä sen voi tehdä kuka tahansa ilman erityisiä sähköalan taitoja. Jos taas pitää asentaa uusi pistorasia, sähköjen vetäminen vaatii sähkömiehen.

 
Miten valvontakamera yhdistetään verkkoon?

On tärkeää valita oikeanlainen valvontakamera sen mukaan, miten laite halutaan yhdistää nettiin. Eri menetelmät tarjoavat erilaisia etuja ja haasteita, joten ennen päätöksentekoa omia tarpeita on arvioitava tarkasti. Langattomat kamerat tarjoavat joustavuutta ja helppoa asennusta, mutta silloin täytyy varmistaa, että yhteydet ovat riittävän hyvät. PoE-ratkaisut taas tarjoavat vakaan yhteyden, mutta kaapelointi saattaa olla työlästä.

Langaton WLAN-yhteys

Akkukäyttöiset, langattomat Reolink-kamerat on varustettu WiFi-yhteydellä, mikä mahdollistaa helpon asennuksen ilman kaapeleita. Tässä vaihtoehdossa on tärkeää varmistaa, että Wi-Fi-signaalin kantavuus riittää asennuspaikassa. Jos kamera sijaitsee kaukana reitittimestä tai seinät tai muut esteet heikentävät signaalia, yhteys ei välttämättä ole riittävän hyvä.

Yhteys verkkokaapelilla (PoE)

PoE (Power over Ethernet) on toinen suosittu vaihtoehto Reolink-kameroiden verkkoon yhdistämiseen. PoE mahdollistaa sekä virran että datan siirtämisen yhdellä verkkokaapelilla, mikä yksinkertaistaa asennusta. PoE-kamerat tarjoavat usein luotettavamman yhteyden langattomiin ratkaisuihin verrattuna, sillä kaapeli ei ole niin altis signaalihäiriöille. Tällainen ratkaisu on erityisen hyvä silloin, kun kamera sijaitsee alueella, jossa langaton signaali on heikko.

4G-yhteys SIM-kortillisessa kamerassa

Reolink tarjoaa myös 4G LTE -kameroita, jotka käyttävät SIM-korttia. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen alueilla, joilla kiinteää internetyhteyttä ei ole saatavilla tai jossa langalliset yhteydet ovat hankalia. 4G-kamerat ovat joustavia ja ne mahdollistavat valvonnan myös syrjäisissä paikoissa, kunhan vain mobiiliverkko toimii alueella. Ne voivat toimia hyvin myös erityistilanteissa, joissa tarvitaan tilapäistä valvontaa ilman kiinteitä kaapeleita. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että 4G-yhteyden käytöstä aiheutuu kustannuksia.
 

Mihin valvontakamera tallentaa videot?

Reolink-valvontakameroissa on vakiona muistikorttipaikka, johon voit asettaa lisävarusteena hankittavan muistikortin. Tallennuksia ja asetuksia voi hallita Reolink App -sovelluksella (Android ja iOS) ja Reolink Client -ohjelmalla (Windows ja macOS). Tämä mahdollistaa paikallisen tallennuksen, jossa videoleikkeet tallennetaan suoraan muistikortille. Tämä ratkaisu on kätevä erityisesti pienissä järjestelmissä, joissa ei tarvita jatkuvaa tallennusta tai kun haluat helpon ja nopean asennuksen.
 
Jos kuitenkin haluat jatkuvaa tallennusta, videot täytyy tallentaa erilliselle NVR-tallentimelle (esimerkiksi Reolink RLN8-410). Erilliset tallentimet pystyvät käsittelemään suuremman määrän tietoa ja mahdollistavat pidemmät tallennusajat. Tämä saattaa olla hyvä ratkaisu myös tietoturvamielessä, sillä jos kamera tai muistikortti vahingoittuu, videot ovat edelleen tallessa.
 
Se, riittääkö pelkkä muistikortti vai kannattaisiko hankkia myös erillinen tallennin, riippuu aivan tarpeistasi ja valvontajärjestelmän koosta. Paikallinen tallennus on kätevä perusratkaisu, mutta erilliset tallennusratkaisut tarjoavat laajempia mahdollisuuksia ja joustavuutta suuremmissa valvontajärjestelmissä.

PS. Mikäli olet hankkimassa muun valmistajan kameraa, kuten Ezvizin tai TP-Linkin, soveltuu tämä opas myös niille.
 

REOLINK-TUOTTEET