Mobiililaajakaista modeemit ja reitittimet

Luurinetistä löydät Huawein, Zyxelin ja TP-linkin mobiililaajakaistatuotteet. Valikoimamme kattaa 4G/5G/LTE-modeemit ja reitittimet: kaikissa myymissämme tuotteissa on SIM-korttipaikka, jonka avulla pystyt muodostamaan helposti verkkoyhteyden.

Löydät valikoimistamme matkakäyttöön tarkoitetut akkukäyttöiset 4G/5G/LTE-modeemit ja järeämpään käyttöön tarkoitetut verkkovirtaan liitettävät 4G/5G/LTE-modeemit, joissa on sisäänrakennettu reititin.
Järjestys:

Kysymyksiä ja vastauksia mobiililaajakaistasta


Mitä eroa on reitittimellä ja modeemilla?
Modeemin voi yhdistää vain yhteen laitteeseen kerralla. Reititin taas jakaa modeemin signaalin useammalle laitteelle. Reititin ei toimi ilman modeemia. Reititin ja modeemi voivat olla myös samassa laitteessa.

Mikä on mobiilireititin?
Mobiilireitittimellä eli mokkulalla saat nettiyhteyden laitteeseesi langattomasti. Mokkulan sisään laitetaaan SIM-kortti, jolla yhteys luodaan.

Onko mokkula reititin?
Mokkuloita on erilaisia. Toiset mokkulat ovat pelkkiä modeemeita, mutta toisissa on myös reititin.

Mihin laittaa modeemi?
Modeemin säteily kohdistuu enemmän alaspäin, minkä vuoksi modeemi kannattaa sijoitta korkealle. Yhteys saattaa toimia paremmin eri huoneissa, joten modeemin paikkaa kannattaa vaihdella ja tällä tavalla testailla, missä huoneessa on paras yhteys.

Mikä on WLAN reititin?
WLAN-reititin muuntaa langallisen verkkoyhteyden langattomaksi WiFi-yhteydeksi, jota useat eri laitteet voivat käyttää samanaikaisesti.

Mikä on LTE-modeemi?
LTE tarkoittaa samaa kuin 4G. Se on siis 4. sukupolven langaton tiedonsiirtotekniikka.

Onko reitittimissä eroja?
Reitittimissä on eroja. Tavallisesti kalliimmissa laitteissa on laadukkaammat komponentit, joiden ansiosta niissä on parempi kantama ja suuremmat nopeudet.