SDHC

Lyhenne SD tulee sanoista Secure Digital. SD-muistikortti on kameroissa yleisesti käytössä oleva muistikorttityyppi. Uudempaan standardiin perustuvat SDHC-muistikortit ovat samankokoisia ja kaikki kapasiteetiltaan 16-32GB -muistikortit ovat SDHC-muistikortteja. Kapasiteetiltaan 64GB ja suuremmat ovat SDXC-muistikortteja. Fyysiseltä kooltaan SD, SDHC ja SDXC ovat samankokoisia (24mm x 32mm x 2.1mm) ja yhteensopivia näitä standardeja tukevien laitteiden kanssa.
Järjestys:

Usein kysyttyjä kysymyksiä SDHC-muistikorteista


Mitä eroa SDHC ja SDXC?
HC-kirjainyhdistelmä tulee sanoista High Capacity ja XC-kirjainyhdistelmä sanoista Extended Capacity. HC-korteissa on tallennustilaa enintään 64 gigatavua, XC-korteissa tallennustilaa on 64 gigatavusta ylöspäin.

Paljonko video vie tilaa?
Riippuu videokuvan tarkkuudesta, eli resoluutiosta. Esimerkiksi tunnin mittainen Full HD -video vie tilaa 10 GB ja tunnin mittainen 4K-video vie noin 40 GB.

Miksi SD-kortti ei toimi?
Kortti on asetettu laitteeseen väärin, laite ei tue SD-korttia tai laite ei tunnista sitä tai SD-kortti on vioittunut.

Mikä on SDHC-muistikortti?
SDHC-muistikortin kirjainyhdistelmä HC tulee sanoista High Capacity. SDHC-muistikortin koko on 4-32 GB. SDHC-muistikortit eivät sovi puhelimeen.

Mistä saa SDHC-muistikortin?
Luurinetistä löydät laajan valikoiman muistikortteja niin SDHC- kuin myös microSDHC-muistikortteja.

Mitä eroa SD ja SDHC muistikortilla?
SD-kortissa on vähemmän tallennustilaa kuin SDHC-kortissa.

Miten valitsen oikean muistikortin kameraan?
Sopiva muistikortti riippuu kamerasta. Mieti, minkä verran tarvitset tallennustilaa ja kiinnitä huomiota myös kortin kirjoitusnopeuteen.