Panssarilasit

Panssarilasin hyödyt

Puhelimen näyttö on syytä suojata, koska näytön lasi on ohut ja hauras. Siksi se menee helposti rikki suorista iskuista. Puhelimen näytön päälle asennettavan panssarilasin tarkoitus on suojata näyttöä iskuilta, kolhuilta ja naarmuilta. Panssarilasi valmistetaan tavallisesti kestävästä, 9H-luokituksen saaneesta karkaistusta lasista, joten se kestää iskuja hyvin. Jos panssarilasi hajoaa, sen voi irrottaa helposti ja vaihtaa uuteen.
 
Merkittävimmät panssarilasin hyödyt ovat kestävyys ja käyttötuntuma. Tuntuma vastaa puhelimen alkuperäistä näytön lasia. Myyntipakkaus sisältää kaikki panssarilasin asentamiseen tarvittavat välineet, joten asennuksen voi tehdä helposti itse kotona. Panssarilaseja on saatavana sekä puhelimille että tableteille.
 

Miten valitaan sopiva panssarilasi?

 1. Älypuhelimen malli: On tärkeää selvittää oman puhelimen tarkka malli ennen panssarilasin tilaamista. Panssarilasit, kuten myös suojakuoret, ovat mallikohtaisia. Ne siis sopivat yleensä vain tietylle puhelinmallille. Vääränmalliset suojat eivät välttämättä sovi puhelimeesi eivätkä siksi anna kunnon suojaa. Jos et muista puhelimesi tarkkaa mallia, voit tarkistaa sen puhelimen asetuksista. Sieltä löytyy kohta, jossa kerrotaan tietoja puhelimesta.
 2. Yhteensopivuus kuorien kanssa: Jos käytät suojakoteloa tai -kuorta, valitse panssarilasi, joka on yhteensopiva niiden kanssa. Panssarilasi, joka jättää pienen välin näytön reunan ja panssarilasin väliin, on yhteensopiva suojakuorien kanssa. Koko näytön peittävät panssarilasit taas eivät sovi yhteen suojalaukkujen ja -kuorien kanssa. Kuoret voivat nostaa lasikalvon pois paikaltaan tai rikkoa sen reunat. Reunasta reunaan ulottuvat panssarilasit ovat hyvä vaihtoehto, jos et käytä suojakuoria.
 3. Lisäominaisuudet: Jos kaipaat esimerkiksi enemmän yksityisyyttä puhelinta selatessasi, voit valita Privacy-panssarilasin, jos sellainen löytyy puhelinmallillesi. Tällainen lasi suojaa näyttöä ulkopuolisilta katseilta sivusuunnista.
   

Näin löydät omaan puhelimeesi sopivan panssarilasin Luurinetistä

 Ensimmäisenä täytyy tarkistaa oman puhelimen malli. Voit tarkistaa sen puhelimen asetuksista. On tärkeää tilata juuri oikealle mallille suunniteltu panssarilasi ja suojakuoret, sillä toiselle mallille tarkoitetut suojat eivät välttämättä istu paikalleen ja siksi eivät tarjoa tehokasta suojaa.
 

Kun olet selvittänyt puhelimesi tarkan mallin, löydät siihen sopivan panssarilasin näin:

 1. Valitse alta puhelimen oikea valmistaja.
 2. Saat auki valikon, johon on listattu kaikki kyseisen valmistajan puhelinmallit, joihin löytyy tarvikkeita Luurinetistä.
 3. Valitse oman puhelimesi tarkka malli. Klikkaa sitä, niin näet, millaisia panssarilaseja puhelimellesi on tarjolla.
 
Apple-puhelintarvikkeet Nokia panssarilasit ja suojakalvot Honor-puhelinten suojat Samsung-puhelimen suojat
Apple Nokia Honor Samsung
OnePlus panssarilasit Motorola panssarilasit Emporia-puhelintarvikkeet Huawei panssarilasit
OnePlus Motorola Emporia Huawei
Xiaomi-puhelintarvikkeet Beafon puhelintarvikkeet Sony panssarilasit Asus Zenfone panssarilasit
Xiaomi Beafon Sony Asus
Doro puhelimen suojat      
Doro      
 

Mitkä ovat parhaita panssarilaseja?

Luurinetistä löydät laajan valikoiman eri valmistajien panssarilaseja. Meiltä saat esimerkiksi Screenorin, Hat-Princen, Panzerin ja Imakin laadukkaat panssarilasit. Suuresta valikoimastamme löytyy paljon suojia sekä vanhoille että uusille puhelinmalleille.
 
Eri valmistajilta löytyy erilaisia panssarilaseja. Kuitenkin monille panssarilaseille on yhteistä se, että ne ovat ohuita, vain noin 0,2–0,3 mm paksuisia, joten ne tarjoavat huomaamattoman suojan näytölle. Jos lasikalvo sattuu menemään rikki, se jää levyksi, jolloin se on helppo poistaa ilman ikäviä sirpaleita. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia käytettävyyden kannalta.
 
Kovuus on tärkeä seikka lasin kestävyyden kannalta. Monien panssarilasien kovuus on 9H, mikä tarkoittaa, että materiaali kestää hyvin naarmuja ja antaa näin tehokkaan suojan puhelimen näytölle.
 

Miten panssarilasi asennetaan?

 Saat kaikki panssarilasin asennukseen tarvittavat välineet ja ohjeet myyntipakkauksen mukana.
 
Ensin kannattaa poistaa puhelimen suojakuoret ja puhdistaa pöytä, jolla aiot asentaa lasin. Poista sitten puhelimen näytön alkuperäinen suojakalvo tai vanha panssarilasi, jos sellainen näytössä on.

Toimi sitten näin:

 1. Pyyhi puhelimen näyttö alkoholipyyhkeellä.
 2. Kuivaa näyttö kuivalla liinalla.
 3. Varmista, että näytön pinta on puhdas ja siinä ei ole pölyä.
 4. Poista panssarilasin liimapinnan suoja. Aseta liimapinta näyttöön. Varmista, että lasi istuu paikalleen hyvin. Tarvittaessa voit vielä irrottaa panssarilasin ja asettaa sen paremmin paikalleen. Joidenkin panssarilasien kanssa toimitetaan kehikko, jonka kanssa lasi asennetaan.
 5. Poista ilma lasin alta pyyhkimällä liinalla tai lastalla lasin keskeltä reunoja kohti.
 

Panssarilasien ja suojakalvojen erot

 Kun haluat suojata puhelimen tai tabletin näytön, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: panssarilasi tai suojakalvo. Panssarilasi valmistetaan karkaistusta lasista. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja iskuilta. Suojakalvo taas on ohut, muovista valmistettu kalvo. Se suojaa naarmuilta ja sormenjäljiltä, mutta ei iskuilta.
 
Suojakalvon etu on sen ohuus ja huomaamattomuus. Kalvo antaa suojaa naarmuja ja likaa vastaan, mutta ei pelasta näyttöä, jos siihen osuu kova isku. Suojakalvot ovat yleensä yhteensopivia suojakuorien kanssa.
 
Panssarilasit tarjoavat tehokkaamman suojan kuin suojakalvot, koska ne suojaavat näyttöä naarmujen ja lian lisäksi myös iskuilta. Jos panssarilasi menee rikki, se jää yhtenäiseksi levyksi, eli sen voi poistaa helposti ilman sirpaleita. Panssarilasit voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään: suojakuorien kanssa yhteensopiviin laseihin ja sellaisiin, jotka eivät sovi yhteen suojakuorien kanssa.
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä panssarilaseista

 
Mikä on paras suoja puhelimen näytölle?
Yleisesti ottaen panssarilasi tarjoaa tehokkaamman suojan naarmuja ja iskuja vastaan säilyttäen samalla kosketusnäytön herkkyyden. Suojakalvo taas on ohuempi ja tarjoaa suojaa naarmuilta ja sormenjäljiltä.
 
Mitä eroa on suojakalvolla ja panssarilasilla?
Suojakalvo on ohut, läpinäkyvä muovikalvo, kun taas panssarilasi on karkaistusta lasista valmistettu kova suoja. Panssarilasi tarjoaa suojaa iskuilta ja naarmuilta, kun taas suojakalvo suojaa naarmuilta, sormenjäljiltä ja lialta.
 
Kannattaako puhelimeen laittaa panssarilasi?
Panssarilasi kannattaa asentaa puhelimen näyttöön, jos haluat suojata sen tehokkaasti naarmuilta, iskuilta ja kolhuilta ja säilyttää samalla näytön kosketusherkkyyden. Panssarilasi voi auttaa pidentämään laitteen käyttöikää. Jos näytön rikkoutuminen saadaan estettyä panssarilasilla, vältyt mahdollisesti kalliilta näytön korjaukselta.
 
Mitä panssarilasi kestää?
Panssarilasi kestää naarmuja, iskuja ja kolhuja. Kestävyys riippuu lasin laadusta ja paksuudesta. Useimmat panssarilasit ovat kovuudeltaan 9H, eli ne ovat erittäin vahvaa materiaalia. Panssarilasi voi silti mennä rikki kovimmista iskuista. Tällöin se kuitenkin tavallisesti suojaa puhelimen näyttöä rikkoutumiselta. Panssarilasi pysyy yhtenäisenä levynä, jolloin se on helppo ottaa pois ja vaihtaa ehjään.
 
Mitä eroa on erilaisilla panssarilaseilla?
Valmistajien panssarilasit voivat vaihdella paksuudeltaan, lisäominaisuuksiltaan ja kooltaan. Useimmat panssarilasit ovat paksuudeltaan noin 0,2 tai 0,3 mm. Osa panssarilaseista peittää koko näytön, osa jättää näytön ja reunan väliin pienen raon. Lisäksi jotkut panssarilasit tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten suojaa ulkopuolisilta katseilta sivusuunnista.
 
Miten panssarilasista saa ilmakuplat pois?
Panssarilasi täytyy asentaa huolellisesti, jotta lasi asettuu tasaisesti näytön päälle. Ilmakuplat voidaan yleensä poistaa painamalla niitä varovasti kohti näytön reunaa. Tässä voi käyttää apuna liinaa tai tähän tarkoitukseen tarkoitettu lastaa.
 
Voiko panssarilasin irrottaa ja asentaa uudelleen?
Jos et ole vielä painanut panssarilasia kunnolla kiinni näyttöön, eli liima ei ole vielä kiinnittynyt, voit irrottaa sen ja asettaa paremmin. Sitten kun panssarilasi on asennettu paikalleen, ei sitä enää voi irrottaa ja asentaa uudelleen.
 
Milloin panssarilasi kannattaa vaihtaa?
Panssarilasi kannattaa vaihtaa, jos se on vaurioitunut, naarmuuntunut tai säröillä. Se kannattaa vaihtaa välittömästi, kun huomaat sen vaurioituneen, jotta saat näytön pidettyä suojattuna.
 

Esimerkkejä tuotevalikoimamme panssarilaseista:

Huomaathan, että parhaiten löydät omaan puhelimeesi panssarilasin puhelimenmallin mukaan yllä olevan valikon kautta.
 
Järjestys: