USB - microUSB kaapelitUSB-liitin (tarkemmalta nimeltään USB Type-A) on yleisin USB-liitännöistä. Näitä niin kutsuttuja normaaleita USB-liitäntöjä löytyy yleisimmin lähes kaikista tietokoneista, verkkolatureista ja autolatureista. Lisäksi USB-liitäntöjä voi olla nykyään vakiona kodin tai työpaikan pistorasioiden yhteydessä, jatkojohdoissa ja erilaisissa latausasemissa.

Kaapelin toisessa päässä oleva microUSB-liitin on huomattavasti pienempi kuin tämä normaali USB-liitin. Tarkemmalta nimeltään tätä microUSB-liitintä kutsutaan nimellä USB Micro-B. microUSB-liitin on hyvin yleinen matkapuhelimissa, tablet-laitteissa ja muissa pienissä elektroniikkalaitteissa latausliittimenä. Tätä microUSB-liitintä on käytetty esimerkiksi lähes kaikissa Android-laitteissa latausliittimenä noin vuodesta 2010 lähtien.

Edelleen lähes kymmenen vuoden jälkeen microUSB-liitintä käytetään edullisemman hintaluokan puhelimessa latausliittimenä, mutta jo vähänkin kalliimmissa liittimenä on uudempi Type-C, joka ei ole yhteensopiva microUSB-liitännäisten kaapeleiden kanssa.

USB (USB Type-A) ja microUSB (USB Micro-B) ovat standardeja, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi microUSB-liittimellä varustetun Samsungin puhelimen lataamiseen mitä tahansa microUSB-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Samsungin valmistama latauskaapeli.

Kaikki tällä sivulla olevat USB -> microUSB-kaapelit toimivat sekä datakaapelina että latauskaapelina.
Järjestys: