Varavirtalähteet

Varavirtalähde on erinomainen kumppani esimerkiksi mökille tai vaellukselle. Lataa power bank täyteen ennen lähtöäsi, niin saat ladattua mobiililaitteidesi akut missä tahansa - vaikka keskellä metsää. Langattoman varavirtalähteen ansiosta puhelimestasi ei lopu akku kesken, vaikkei verkkovirtaa olisikaan saatavilla.
Järjestys:

Usein kysyttyjä kysymyksiä varavirtalähteistä


Mikä on varavirtalähde? 
Varavirtalähde mahdollistaa kannettavien laitteiden, kuten älypuhelinten ja tablettien lataamisen ilman verkkovirtaa. Varavirtalähde ladataan etukäteen, minkä jälkeen sitä voi käyttää muiden laitteiden lataamiseen. Power Bankit ovat kannettavia ja kompakteja, joten ne ovat käteviä matkoilla ja esimerkiksi vaellusreissuilla. Varavirtalähteen kapasiteetti määrittää, kuinka monta kertaa sillä voi ladata laitteen ennen kuin powerbank pitää ladata uudestaan.
 
Miten lataan varavirtalähteen?
Varavirtalähde ladataan yleensä USB-latauskaapelilla. Liitä varavirtalähde kaapelilla virtalähteeseen, kuten seinälaturiin. Odota, kunnes power bank on ladattu täyteen. Yleensä lataustilan näkee LED-valoista. Seinälaturi ei kuulu varavirtalähteen myyntipakkaukseen.
 
Montako kertaa varavirtalähteellä voi ladata puhelimen?
Varavirtalähteen kyky ladata puhelinta riippuu virtapankin kapasiteetista ja puhelimen akun koosta. Yleensä varavirtalähteellä voi ladata puhelimen useita kertoja ennen kuin se on itse tyhjä. Esimerkiksi 10 000 mAh:n varavirtalähde voi yleensä ladata älypuhelimen noin 2 kertaa. Suurempi kapasiteetti tarkoittaa enemmän latauskertoja.
 
Voiko läppärin ladata varavirtalähteellä?
Voit ladata läppärin varavirtalähteellä, jos varavirtalähteessä on riittävän suuri kapasiteetti, riittävän suuri latausteho ja siinä on oikeat liitännät. Tyypilliset matkapuhelimille tarkoitetut varavirtalähteet eivät sovellu tietokoneen lataamiseen.
 
Mitä on mAh?
mAh eli milliampeeritunti on yksikkö, jota käytetään akkujen ja varavirtalähteiden kapasiteetin mittaamiseen. Mitä suurempi mAh-arvo on, sitä enemmän kapasiteettia laitteen akussa on ja sitä kauemmin se voi tarjota virtaa ennen uudelleenlataamisen tarvetta.
 
Voiko varavirtalähteen ottaa lentokoneeseen?
Varavirtalähteen voi ottaa lentokoneeseen. Laite pitää pakata käsimatkatavaroihin. Tarkista lentoyhtiön säännöt ennen matkaa, sillä lentoyhtiöillä voi olla rajoituksia esimerkiksi varavirtalähteen kapasiteetin tai määrän suhteen. Yleensä rajana on 100 Wh.
 
Saako puhelinta käyttää latauksen aikana?
Puhelinta voi käyttää latauksen aikana.
 
Miten valitsen sopivan kapasiteetin varavirtalähteen?
Kapasiteetin valinta riippuu siitä, miten aiot käyttää varavirtalähdettä ja millaisia laitteita aiot sillä ladata. Tarkista ladattavien laitteiden akun kapasiteetti ja latausteho. Varavirtalähteen kapasiteetin tulisi olla riittävän suuri, jotta sillä voi ladata laitteen täyteen monta kertaa. Toisaalta mitä isompi akun kapasiteetti on, sitä suurempi ja painavampi varavirtalähde on.
 
Voiko varavirtalähdettä käyttää eri merkkisten puhelinten kanssa?
Kyllä, varavirtalähdettä voi käyttää eri merkkisten puhelinten kanssa. Jotta voit käyttää varavirtalähdettä puhelimesi lataamiseen, tarvitset puhelimeen sopivan USB-kaapelin. Joissakin tapauksessa puhelimen pikalatausominaisuudet saattavat vaatia alkuperäisen laturin ja kaapelin käyttöä.
 
Kuinka pitkä takuu varavirtalähteissä on?
Varavirtalähteiden takuu on yleensä 12 kuukautta.
 
Kuinka kauan varavirtalähde säilyttää latauksensa?
Varavirtalähteen kyky säilyttää latauksensa riippuu sen kapasiteetista, iästä ja laadusta. Laadukas varavirtalähde voi säilyttää latauksensa jopa useita kuukausia, jos laitetta säilytetään oikein.