USB-C kaapelit: USB -> Type-C data/latauskaapelitUSB-liitin (tarkemmalta nimeltään USB Type-A) on yleisin USB-liitännöistä. Näitä niin kutsuttuja normaaleita USB-liitäntöjä löytyy yleisimmin lähes kaikista tietokoneista, verkkolatureista ja autolatureista. Lisäksi USB-liitäntöjä voi olla nykyään vakiona kodin tai työpaikan pistorasioiden yhteydessä, jatkojohdoissa ja erilaisissa latausasemissa.

Kaapelin toisessa päässä oleva Type-C-liitin (viralliselta nimeltään USB Type-C, kutsutaan usein myös nimellä USB-C) on uusin liitin matkapuhelimissa ja tablet-laitteissa. Type-C-liittimet tulivat ensimmäisenä kalliimman hintaluokan puhelimiin, mutta nykyään niitä käytetään yhä enemmän myös edullisemman hintaluokan puhelimissa. Type-C-liitin on siitä mainio, että sen voi laittaa latausporttiin kummin päin tahansa. Type-C-liitintä käytetään yhä useammin myös muiden laitteiden lataamiseen, kuten kannettavien tietokoneiden.

USB (USB Type-A) ja Type-C (USB Type-C) ovat standardeja, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Type-C-liittimellä varustetun Samsungin puhelimen lataamiseen mitä tahansa Type-C-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Samsungin valmistama latauskaapeli.

Kaapeleilla on kuitenkin teknisiä eroavuuksia: toiset kaapelit läpäisevät esimerkiksi virtaa enemmän kuin toiset. Kannettavissa tietokoneissa voi olla latausta varten Type-C-liitin - kannettava tietokone tarvitsee kuitenkin latautuakseen enemmän virtaa kuin puhelin, joten parasta lataustulosta ei saada, mikäli latauskaapeli rajoittaa virran kulkemista. Tarkista aina kaapelin tekniset tiedot, että kaapeli soveltuu juuri oikean laitteen lataamiseen.

Kaikki tällä sivulla olevat USB -> Type-C-kaapelit toimivat sekä datakaapelina että latauskaapelina.
Järjestys: