USB-C kaapelit: Type-C -> Type-C data/latauskaapelitType-C - Type-C -kaapelin molemmissa päissä on samanlainen Type-C-liitin. Type-C-liitintä kutsutaan myös nimellä USB-C. Type-C-liitin on uusin tulokas USB-tuoteperheeseen. Type-C-liittimet tulivat ensimmäisenä kalliimman hintaluokan puhelimiin, mutta nykyään niitä käytetään yhä enemmän myös edullisemman hintaluokan puhelimissa.

Type-C-liitin on siitä mainio, että sen voi laittaa latausporttiin kummin päin tahansa. Lisäksi kun kaapelin molemmissa päissä on samanlainen liitin, ei ole väliä, kummin päin kaapelin laittaa. Type-C-liitintä käytetään yhä useammin myös muiden laitteiden lataamiseen ja tiedonsiirtoon esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa.

Type-C-portti löytyy yhä useammin myös verkko- ja autolatureista. Type-C - Type-C -kaapeli pystyy latauksen ja datansiirron lisäksi siirtämään esimerkiksi ääntä samanaikaisesti.

Type-C (USB Type-C tai kutsutaan myös nimellä USB-C) on standardi, joka tarkoittaa sitä, että on valmistaja mikä tahansa, liittimet ovat samat. Voit siis käyttää esimerkiksi Type-C-liittimellä varustetun Samsungin puhelimen lataamiseen mitä tahansa Type-C-latausjohtoa - sen ei tarvitse olla Samsungin valmistama latauskaapeli.

Kaapeleilla on kuitenkin teknisiä eroavuuksia: toiset kaapelit läpäisevät virtaa enemmän kuin toiset. Esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa voi olla latausta varten Type-C-liitin - kannettava tietokone tarvitsee kuitenkin latautuakseen enemmän virtaa kuin puhelin, joten parasta lataustulosta ei saada, mikäli latauskaapeli rajoittaa virran kulkemista. Tarkista aina kaapelin tekniset tiedot, että kaapeli soveltuu juuri oikean laitteen lataamiseen.

Kaikki tällä sivulla olevat Type-C -> Type-C-kaapelit toimivat sekä datakaapelina että latauskaapelina.
Järjestys: