Osa 1: Akulla ja SIM-kortilla varustetun Reolink Go -kameran käyttöönotto on helppoa

{image:text}
Valikoimamme on laajentunut Reolinkin valvontakameroilla. Reolinkin valvontakamerat ovat suunniteltu erityisesti kuluttajakäyttöön ja niiden asentaminen on helppoa.

Valvontakameran kuvaa pystyy tarkistelemaan ilmaiseksi ladattavalla suomenkielisellä Reolink-sovelluksella älypuhelimesta ja kaikkiin kameroihin on saatavissa suomenkieliset käyttöohjeet.

Tässä käymme läpi Reolink Go -kameran asentamisen, ohjetta voi hyödyntää myös muiden Reolinkin kameroiden asentamiseen, sillä asentaminen tapahtuu monissa kameramalleissa samanlailla.
Reolink Go on täysin langaton kamera: se on varustettu akulla ja SIM-korttipaikalla ja tarvitsee toimiakseen 3G- tai 4G-liittymän. Siten kameran asentaminen onnistuu paikkaan, missä ei ole saatavissa sähköä tai verkkokaapeleiden vetäminen olisi hankalaa.

Reolink Go -kamerassa on 7800mAh akku - akun kesto riippuu monista asioista, kuten aktiivisesta kuvaamisesta, lämpötilasta jne. Akun kestävyyteen palaamme tarkemmin myöhemmässä jutussa. Reolink Go -kameraan on saatavissa kameraan liitettävä aurinkopaneeli, joka mahdollistaa sääolosuhteista riippuen kameran käytön keväästä syksyyn ilman latausta.

Reolink myyntipakkaus ja sisältö

Reolink Go -kameran myyntipakkaus sisältää kameran, seinä/kattotelineen, akun, maastokuvioidun silikonisuojan (jota käyttäessä kameran infrapunavalot eivät ole käytettäessä), microUSB-latauskaapelin, videovalvonnasta kertovan tarran, englanninkielisen pikaoppaan (suomenkielinen löytyy sivuiltamme Reolink Go -kameran tuote-esittelystä), kolme kiinnitysruuvia, kolme proppua ja proppujen asennusta helpottavan paperisen kehikon.

REOLINK GO AKUN LATAAMINEN

Reolink Go -kameran akun lataaminen

Reolink Go -kameran lataaminen onnistuu kahdella eri tavalla: akun voi ladata erikseen tai laitettuna kameran sisään. Kameran akussa on microUSB-liitin, joka mahdollistaa akun lataamisen ilman kameraa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi vara-akun lataamisen kotona ja vaihtamisen helposti kameraan metsässä, mikäli kameraa käytetään riistakamerana: itse kameraa ei tarvitse lataamista varten kuljettaa metsästä pois ja takaisin. Akun vaihto ei myöskään nollaa kameran asetuksia. Akussa on LED-valo, joka kertoo kun akku on täyteen ladattu (punainen valo = latauksessa, vihreä valo = akku täynnä).

REOLINK GO TARVITSEE TOIMIAKSEEN SIM-KORTIN JA MICROSD-MUISTIKORTIN

Reolink Go tarvitsee toimiakseen SIM-kortin ja muistikortin

Seuraavaksi tarvitsemme kameraan microSD-muistikortin ja 3G- tai 4G-liittymällä varustetun toimivan SIM-kortin. Reolink Go tukee maksimissaan 64GB-korttia (valikoimamme yhteensopivat muistikortit löytyvät tästä linkistä, valitse koko, jonka kapasiteetti on 64GB tai alle). Reolink Go kameraan sopii microSIM-kokoinen kortti. Ota SIM-kortilta PIN-koodin kysely pois päältä, jos se ei ole jo vakiona. Esimerkiksi kuvan DNA Dataprepaidissa PIN-koodin kysely oli jo vakiona pois päältä.  HUOMIO! SIM-kortin poistaessa/vaihtuessa kameran asetukset nollaantuvat.

REOLINK GO -KAMERAN YHDISTÄMINEN REOLINK-SOVELLUKSEEN

Reolink Go -kameran yhdistäminen Reolink-sovellukseen

Kun kameran akku on ladattu, muistikortti ja SIM-kortti kamerassa, voidaan ladata puhelimeen Reolink-sovellus, joka löytyy maksuttomasti Google Playsta (Android-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet) tai App Storesta (Applen iOS-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet). Lataa ja asenna sovellus puhelimeesi. Reolinkin sovelluksen käyttökieli on suomi, mikäli puhelimesi käyttöjärjestelmän kielikin on suomi.

Jokaisessa kamerassa on kamerakohtainen QR-koodi (mallikuvassa peitetty punaisella täplällä). QR-koodi molemmissa tarroissa on sama.
  1. Laita kameraan SIM-kortti, muistikortti sekä akku paikalleen
  2. Odota hetki, kamerassa alkaa vilkkumaan sininen LED-valo ja kamera kertoo englanniksi ohjeita
  3. Kun sininen valo vilkkuu, lue kamerassa oleva QR-koodi puhelimessasi olevassa Reolink-sovelluksessa
  4. Sovellus yhdistyy kameraan
  5. Sovellus pyytää salasanaa, anna kameralle haluamasi salasana
  6. Nimeä kamerasi
  7. Asennus on valmis, sovellus antaa muutamia vinkkejä
  8. Kamera on yhdistetty sovellukseen

Reolink Go on käyttövalmis ja yhdistetty sovellukseen

Seuraavassa osassa tutustumme tarkemmin seuraaviin asioihin:
Reolink Go -kameran akun kesto ja siihen liittyvät lisävarusteet
Reolink-sovellukseen ja sen käyttöön
Reolinkin tulevaan pilvipalveluun (tulossa keväällä 2020 Eurooppaan)
Reolink Go -valvontakameran datankulutukseen ja siten mikä olisi hyvä liittymä

Kaikki Reolink-tuotteemme