Doro 780X – helppokäyttöinen puhelin lukuisilla turvaominaisuuksilla

{image:text}
Doro valmistaa senioreille suunniteltuja käyttäjäystävällisiä puhelimia. Niissä on suuret näppäimet, hyvälaatuinen ääni ja näytössä voimakas kontrasti. Nämä ominaisuudet tekevät puhelimista erittäin selkeitä ja helppoja käyttää.

Vasta julkaistu 780X on Doron tähän mennessä helppokäyttöisin puhelin. Siinä on vain vähän näppäimiä ja yksinkertaiset toiminnot. Puhelimessa on isot näppäimet, jotka on helppo nähdä ja joita on helppo painaa. Myös näytössä on isokoiset tekstit. Soittoäänen saa asetettua kovalle, joten heikompikuuloinenkin havaitsee helpommin, kun puhelin soi. Valmistajan mukaan 780X:n pitäisi myös sopia yhteen useimpien markkinoilla olevien kuulolaitteiden kanssa.

Ulkoasultaan Doro 780X on siisti ja yksinkertainen. Siinä on muutamat, isokokoiset näppäimet sekä 2.8 tuuman kokoinen värinäyttö. Puhelimessa on paikka muistikortille ja kahdelle SIM-kortille. Siinä on 4G-yhteys, Bluetooth-yhteys ja 3.5 mm kuulokeliitäntä.

Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi 1600mAh akun, pöytälaturin ja verkkolaturin. Pöytälaturi toimii samalla kätevänä telineenä puhelimelle. Kun puhelinta säilyttää siinä, akku ei varmasti lopu kesken.

Doro 780X:n turvaominaisuudet auttavat tekemään elämästä turvallisempaa

Doron uutuudessa on turvaominaisuuksia, jotka tekevät siitä erityisen sopivan esimerkiksi kotona yksin asuvalle, apua tarvitsevalle seniorille. Puhelimessa on GPS-paikannin, turva-ajastin ja pikanäppäimiä, joilla pystyy helposti soittamaan läheisille ja hälyttämään apua.
780X:ssä on pikanäppäimet, joista voi soittaa suoraan kolmelle tietylle luottohenkilölle ilman puhelimen valikkojen ja muistioiden selaamista. Näin yhteydenpito läheisimpiin ihmisiin on todella helppoa. Myös hätänumeroon soittaminen onnistuu muutamalla näppäimenpainalluksella.

Puhelimen takakannessa on turvapainike, jonka avulla voi lähettää hälytyksen ennalta määritellyille henkilöille, esimerkiksi perheenjäsenille tai ystäville, kun tarvitsee apua. Kun turvapainiketta painaa, kaikki vastaajat saavat puhelimeensa hälytyksen ja tiedot Doro-puhelimen viimeisimmästä sijainnista. Turvahälytyksen vastaanottajilla täytyy olla omassa puhelimessaan Response by Doro -sovellus. Se on saatavilla Android- ja iOS-laitteille.

Turva-ajastimen voi aktivoida esimerkiksi mennessään suihkuun. Ajastimeen asetetaan aika, johon mennessä se täytyy sammuttaa. Jos ajastinta ei poisteta käytöstä tämän ajan kuluessa, se lähettää automaattisesti hälytyksen vastaajille.

Doro 780X on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä. Sen suunnittelussa on huomioitu erityisesti henkilöt, joiden on esimerkiksi vaikea painaa tavallisten puhelinten näppäimiä tai joilla on heikko kuulo tai näkö.

Turvaominaisuudet lisäävät sekä käyttäjän että läheisten turvallisuudentunnetta – voi huokaista helpotuksesta, kun tietää, että apua saa hälytettyä tarvittaessa helposti ja nopeasti.
 

Doro 780X ja hälytyspainike